Woning kopen

Hoe werkt dat eigenlijk en wat komt er bij kijken?

Inschrijven

Deel 1, van interesse tot aankoop

1

Start verkoop

Dit is jouw plek! Je hebt je droomwoning in Morgenstond gevonden. Wanneer de verkoop is gestart, kun je via het inschrijfformulier maximaal 5 voorkeuren doorgeven. Via jouw account vind je alles rondom je inschrijving overzichtelijk terug.  

Zijn er na de inschrijfperiode nog woningen vrij? Schrijf je dan direct in, zodat je een optie hebt op dat bouwnummer.  

2

Inschrijven

Bij de inschrijving dien je een financiële check van je bank of adviseur toe te voegen. Voorbeelden daanvan kun je hier  downloaden.

Een inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Per huishouden kunnen we slechts 1 inschrijving accepteren. Kalliste behoudt zich het recht voor dubbele inschrijvingen zonder aankondiging te verwijderen.
 

3

De toewijzing

We proberen de woningen zoveel mogelijk toe te wijzen aan de mensen met de hoogste voorkeur voor een bepaald bouwnummer. Kandidaten met een positief financieel advies en die input hebben geleverd tijdens de woonworkshop, krijgen voorrang bij de loting.

  • Maar één kandidaat met een 1e voorkeur voor een bouwnummer? Dan wordt de woning direct toegewezen.
  • Meerdere kandidaten per bouwnummer? Dan wordt er overgegaan tot loting door de notaris.

Wanneer je bent ingeloot, heb je een optie op dat bouwnummer. Ben je niet ingeloot, dan kom je automatisch op de reservelijst te staan.

4

Verkoopgesprekken

Direct bij de toewijzing van de woningen worden de verkoopgesprekken ingepland. Tijdens deze gesprekken wordt het project verder toegelicht en kun je uiteraard vragen stellen.

Na het verkoopgesprek heb je ongeveer een week bedenktijd of je tot aankoop van de woning wilt overgaan.

5

Digitale ondertekening overeenkomsten

De aankoop van je nieuwe woning is bijna gelukt! Je tekent digitaal twee overeenkomsten; één voor de grond en één voor de bouw van je woning door de aannemer. Dit gaat via de e-mail en kan op een tijdstip dat het jou uitkomt.

Heb je liever dat wij je ondersteunen bij het digitaal ondertekenen? Dit kan bij Kalliste op kantoor of gewoon thuis aan de keukentafel.
Jij mag kiezen.

6

Jouw woning

Proficiat, je hebt je droomwoning gekocht! Wanneer 80% van de woningen in het project zijn verkocht, wordt de bouwvergunning aangevraagd en de projectlocatie bouwrijp gemaakt. 

7

Levering bij de notaris

Wanneer aan alle opschortende voorwaarden uit de overeenkomsten is voldaan ontvang je hiervan bericht en kan de levering bij de notaris plaatsvinden.

Vervolgens gaat de aannemer buiten aan de slag met de bouw van jouw woning.

Deel 2 - Van aankoop tot oplevering

8

Persoonlijke begeleiding

Natuurlijk wil je van jouw droomwoning een echt droompaleis maken. De kopersbegeleider van de aannemer ziet erop toe dat jouw wensen tijdens de bouw worden gerealiseerd. Hij of zij is voor jou het aanspreekpunt. 

Na aankoop van de woning word je uitgenodigd voor een gesprek. De kopersbegeleider verwerkt dan het gekozen meer- en minderwerk en jouw individuele woonwensen.


9

Showrooms

De badkamer en het toilet worden voorzien van hoogwaardig tegels en sanitair van Villeroy & Boch. De keuken zit niet bij de standaardlevering van de woning.

Voor Morgenstond is er zowel een keuken- (NUVA) als sanitair (van Heugten) showroom geselecteerd. Hier kun je jouw wensen bespreken en keuzes bekijken. Natuurlijk staat het je vrij om voor een andere showroom te kiezen. En wil je je badkamer en toilet casco laten opleveren, dan kan dat vanzelfsprekend ook.  

Bekijk alvast de video van NUVA keukens voor een inkijkje in de showroom. 

10

Huis in aanbouw

Benieuwd hoe het staat met de bouw van je woning? Tijdens de bouw word je uitgenodigd om op de bouwplaats een kijkje te komen nemen. Spannend en leuk om te zien hoe jouw nieuwe thuis vordert! Het is om veiligheidsredenen niet toegestaan de bouw tussentijds zelf te betreden. 

Voor jullie eigen leveranciers wordt een aparte inmeet-dag ingepland, zodat zij alles ter plaatse kunnen inmeten. Zo krijgen de gordijnen de juiste maat en past de keuken precies zoals je hem hebt bedacht. 

11

Oplevering

En dan is het zover, de oplevering van je woning! Dit gebeurt in twee stappen. 

Stap 1 - vooroplevering
Ongeveer 2 weken voor officiële oplevering nodigt de aannemer je uit voor een eerste beoordeling. Er wordt dan samen met jou bekeken of de woning aan de verwachtingen voldoet.

Stap 2 - oplevering
Bij de definitieve oplevering bekijk je kritisch of de woning voldoet. Dit kun je samen met een expert van Vereniging Eigen Huis (VEH) doen. Wij staan achter de kwaliteit van onze huizen, daarom kun je de kosten voor deze adviseur bij ons declareren door middel van het declaratieformulier VEH. Aan het einde van de oplevering ontvang je de sleutels van jouw droomwoning en kun je starten met klussen en inrichten! Van harte welkom in Morgenstond!