Woning financieren

Een huis kopen is een grote en belangrijke keuze. Morgenstond heeft daarom als projectadviseur De Hypotheek Shop Den Bosch aangesloten, die je kan helpen bij de financiering van de woning.

1

Bereken zelf

Je hebt je droomwoning gevonden, maar wilt natuurlijk wel even checken of die binnen jouw mogelijkheden past? Bereken hier dan alvast globaal je maximale hypotheek of maandlasten.

 

2

Adviesgesprek

Voor de inschrijving op een woning heb je een positief financieel advies nodig. Een financieel adviseur kan met je bekijken of de woning daadwerkelijk te financieren is.

Hiervoor kun je onder andere een afspraak inplannen met een adviseur van De Hypotheek Shop Den Bosch.

Uiteraard ben je vrij om een andere adviseur te benaderen.

3

Hypotheek aanvragen

Je hebt de woning definitief gekocht en wilt hier nu de hypotheek voor aanvragen. Dit kan via jouw adviseur of bij iedere andere hypotheekverstrekker.

Let op; je hypotheekofferte dient minimaal geldig te zijn tot op het moment van leveren bij de notaris. Het is raadzaam deze geldigheid af te stemmen op de maximale doorlooptijd van de opschortende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst.

4

De notaris

De financiering is rond en aan alle opschortende voorwaarden is voldaan. Je kunt nu naar de notaris voor het tekenen van de hypotheek- en leveringsakte.

Gefeliciteerd! Je bent nu eigenaar van de grond en het nog te bouwen huis.