Morgenstond
Morgenstond is een nieuwbouwproject dat bestaat uit 1 vrijstaande woning, 16 twee-onder-een-kapwoningen en 8 tijdloze woningen (levensloop).
Parkeren kan met twee auto's op eigen terrein, de woningen hebben heerlijk ruime tuinen en zijn heel duurzaam. Er is keuze uit een groot aantal opties en uitbreidingen.
Beleef Geerpark
Het centrale park is het hart van de wijk. Hier is ruimte voor avontuur en ontmoeten. Fruit plukken uit de boomgaard, spelen, sporten en struinen langs het water. Er is voor ieder wat te beleven.
Buurt Bestuurt zorgt voor een levendige en betrokken wijk door het organiseren van activiteiten. De betrokkenheid en verbondenheid in Geerpark is daardoor erg hoog.
Oase van ruimte
Morgenstond valt op door zijn ruime kavels en groene erfafscheidingen. Dit is wonen zoals jij dat wilt, in een oase van ruimte. Heerlijk ontspannen, tussen groen en water.
Ook staan in Morgenstond groen en biodiversiteit centraal. Hier kan de natuur vrijelijk zijn gang gaan. De erfafscheidingen naar het openbaar gebied worden natuurlijk vormgegeven, openbare parkeerplaatsen en opritten zijn waterdoorlatend en in de gevels van de woningen worden ingemetselde nestkasten voor vogels geplaatst.
NUL op de Meter (NOM)
In Morgenstond woon je extreem duurzaam. Je totale energieverbruik komt bij een gemiddeld verbruik namelijk uit op ongeveer nul. Goed voor het milieu én goed voor je portemonnee, want qua energieverbruik betaal je dus (vrijwel) niets.
Wat de installaties in je woning en je huishoudelijke apparatuur aan energie gebruiken, wordt in principe door je eigen zonnepanelen opgewekt. Verbruik je veel energie of heb je minder duurzame apparaten, dan heb je wellicht toch een energierekening. Maar dan vele malen lager dan bij een traditionele nieuwbouwwoning of bestaande woning.
Jouw duurzame woning in Morgenstond
Je duurzame Nul op de Meter woning is luchtdicht, heeft zeer hoogwaardige isolatie en energiezuinige installaties. Een warmtepomp zorgt voor vloerverwarming op de begane grond, eerste verdieping en zolder (tot 18 graden). Er vindt slimme warmteterugwinning uit ventilatie plaats en de zonnepanelen op het dak wekken het benodigde stroomverbruik op.
Met het oog op de opwarming van de woning én de meest gunstige oriëntatie van de zonnepanelen, is bij iedere woning zorgvuldig gekeken naar de meest gunstige plek van de ruimtes ten opzichte van de zon.